Organisatieontwikkeling

Wat is er nodig om je organisatie een stap verder te brengen in zijn ontwikkeling?

Adelante Coaching & Advies biedt hier verschillende diensten voor aan. Denk hierbij aan:

  • het hogere doel van de organisatie, the WHY, the evolutionary purpose
  • de manier van samenwerking en besluitvorming
  • de inrichting van de organisatiesystemen (beloningssysteem, ordersysteem etc)
  • de inrichting van de keten: samenwerking met stakeholders (leveranciers, klanten, toezichthouders etc)

Lennart Bootsman, director Innovation Management bij KPN:
Ik heb nu 2 keer met Heleen samengewerkt en beide keren heeft ze ons uitstekend geholpen. Ze brengt precies dat stuk mensen-kennis en creativiteit om een afdeling weer stap verder te brengen. Ze heeft ons uitstekend geholpen om de juiste balans te vinden tussen inhoud en mensgerichtheid.”

Reinventing Organizations

Ben je geïnspireerd door het boek Reinventing Organizations van Frederic Laloux? Adelante Coaching & Advies biedt de volgende diensten aan:

Lab Reinventing Organizations

Heb je Reinventing Organizations gelezen en wil je meer weten hoe je dit kunt toepassen in de praktijk?

Elke twee maanden geeft Adelante Coaching & Advies i.s.m. Next Level Organiseren een workshop van een dagdeel over RO.

Tijdens het Lab Reinventing Organizations maak je een scan van je organisatie om te kijken waar die nu staat. Je krijgt tools voor de implementatie van zelfsturing en heelheid in de processen, besluitvorming en overlegvormen van je bedrijf waardoor die zich sneller kan aanpassen aan een veranderende omgeving. Je maakt kennis met practices voor teal organiseren die je zelf kunt toepassen. Na deze workshop kun je daadwerkelijk aan de slag in je eigen organisatie.

Het volgende Lab Reinventing Organizations vindt plaats op 23 maart 2017. Je kunt hier je plekje reserveren.

Naast de open inschrijving workshop is deze workshop ook af te nemen voor je organisatie of voor bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst. Neem dan contact met me op.

Tribe Reinventing Organizations: voor pioniers met lef

Wil je concreet in je eigen organisatie aan de slag met RO? Ben jij een pionier en een game changer? De Tribe Reinventing Organizations is een programma van 1 jaar voor mensen die het verschil willen maken in hun organisatie. Samen met koplopers uit andere organisaties creëer je beweging naar een wezenlijke verandering in je organisatie, naar meer teal; zelforganiserend, doelbewust, ondernemend en wendbaar.

Samen vormen we een Gideonsbende: een groep mensen die met moed en bevlogenheid organisaties in Nederland opschudden. Lees hier meer.

Maatwerk naar Teal

Wil je een organisatieveranderingstraject in jouw organisatie, waarbij de beweging gemaakt wordt naar zelforganisatie, heelheid en een evolutionair doel? Daar kan Adelante Coaching & Advies je bij helpen. Een traject met zo’n impact is maatwerk. Neem contact op voor nadere informatie.

Teal thema’s

Er zijn verschillende deel-thema’s waar in een teal organisatie anders mee wordt omgegaan. Meer leren over teal omgaan met stakeholders, of over een teal manier van risico-inventarisatie? Lees hier wat Adelante Coaching & Advies voor je kan doen!

Stakeholder Integration

Ken je dat gevoel? Dat je heel hard aan het werk bent maar er uiteindelijk resultaten komen waar niemand op zit te wachten? Omdat ze de kern van het probleem niet raken? Of dat je stakeholders je gewoon tegen gaan werken, omdat ze zich niet serieus genomen voelen?

  • Dat heeft twee oorzaken:
    Ten eerste proberen we de problemen van de toekomst op te lossen met de paradigma’s van het verleden. Dat gaat niet lukken want die oude paradigma’s (bijvoorbeeld de klassieke opdrachtgever opdrachtnemer relatie) hebben de problemen juist gecreëerd.
  • Ten tweede denken we vanuit de losse entiteiten van het probleem. De opdrachtgever moet meer zus. De leverancier moet meer zo. De overheid moet meer dit. De consument moet meer dat.

Maar daarmee zien we het systeem als geheel over het hoofd.

Het antwoord is: kijk vanuit het hele systeem wat er nodig is. Dat betekent dat je als organisatie je gehechtheid aan je eigen belang en je eigen positie loslaat om je te kunnen verplaatsen in die ander. En dat je erop vertrouwt dat je als systeem in het geheel tot de beste oplossingen kunt komen. Dat is natuurlijk heel erg spannend, want je geeft een deel van de controle uit handen. En tegelijkertijd is het onvermijdelijk dat we dit als (individuen binnen) organisaties aan gaan. Omdat we uiteindelijk de problemen waar we tegenaan lopen niet meer opgelost krijgen als we onze stakeholders niet ėcht serieus nemen. Omdat we dan resultaten blijven creëren waar niemand op zit te wachten.

Adelante Coaching & Advies kan je helpen om van stakeholder management naar stakeholder integration te komen. Met behulp van een training of door je project te begeleiden en sessies met stakeholders te faciliteren. Neem contact op als je hier meer over wilt weten.

Onderbuik-op-Tafelsessie

In onze rationele samenleving zijn we gewend om vooral díe zorgen en risico’s te benoemen die we met feiten kunnen onderbouwen. Maar daarmee maken we maar gebruik van een heel klein deel van de informatie die we als mens tot onze beschikking hebben. Want intuïtief zijn we ons bewust van veel meer risico’s.

Tijdens een Onderbuik-op-Tafel-sessie mogen álle zorgen en potentiële risico’s op tafel komen. Ook die dingen die je eigenlijk niet eens echt kunt benoemen maar meer aanvoelt. De zaken waar je buikpijn van krijgt, waar je ’s nachts wakker van ligt.

Tijdens een Onderbuik-op-Tafel-sessie word je in een veilige sfeer uitgenodigd om alles op tafel te leggen wat je dwars zit. Of je het nu kunt onderbouwen of niet. De methode zorgt ervoor dat zowel het bewuste, rationele denken als het onderbewuste, intuïtieve denken aan bod komen. Het resultaat is dat er een veel completer beeld ontstaat van de risico’s waar rekening mee gehouden moet worden. En dat helder wordt welke zorgen niet nodig zijn omdat er al aan gedacht is.

Deze risico sessie heeft geholpen om op een gestructureerde manier de onderbuik gevoelens bespreekbaar te maken.  Het creëren van een vertrouwelijke omgeving heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Hierdoor konden wij open en eerlijk tegen elkaar zijn, zonder elkaar aan te vallen. Het leverde nieuwe en/of aangescherpte risico’s op die tijdig gemitigeerd konden worden. – Sander van Hoek, ProRail

De Onderbuik-op-Tafel-sessies zijn bruikbaar in al die projecten of situaties waarin je wilt dat mensen zich niet inhouden. Of het nou gaat om “harde” projecten in de bouw of “zachte” situaties zoals het implementeren van een nieuwe strategie.