Veel Gestelde Vragen

Organisatieontwikkeling

 • Wij weten wel dat er iets moet veranderen maar we weten niet precies wat en hoe. Wat nu?
  Geen probleem. Organisatieontwikkeling is altijd maatwerk. Ik begin meestal met een aantal interviews in de organisatie om te kijken wat er leeft. Daarna doe ik een voorstel maar we maken samen het plan. Nodig me gerust uit voor een oriënterend gesprek!
 • Wij zijn een grote organisatie maar jij bent in je eentje. Dat werkt toch niet?
  Adelante Coaching & Advies is een eenmanszaak maar ik heb een groot netwerk van gelijkgestemde adviseurs. Bij een grote klus stel ik een team samen met mensen uit dat netwerk.
 • Je noemt een aantal modellen, moeten we perse daar mee werken als je bij ons een klus doet?
  Die modellen representeren de manier waarop ik naar organisatieontwikkeling kijk, dus in die zin hebben ze invloed op hoe ik werk. Maar ik heb een hekel aan blauwdrukken, wat we doen hangt altijd af van de situatie bij jullie in de organisatie.
 • Wat kost een organisatieontwikkelingstraject of een Onderbuik-op-Tafelsessie?
  Dat is afhankelijk van veel factoren. Hoe helder is de vraag al? Hoe lang gaat het traject duren? Hoeveel doen jullie zelf? Gaande het gesprek wordt dit duidelijk en kunnen we helder krijgen wat de kosten zijn.

Executive Coaching

 • Wat kost een intakegesprek?
  Een eerste gesprek is altijd kosteloos. In dat gesprek leren we elkaar kennen, krijgen we helder wat jouw vraag is en wordt duidelijk of er een klik is. Heel soms blijkt dat daar meer dan één gesprek voor nodig is. Dan is zo’n tweede gesprek ook kosteloos.
 • Waarom bied je geen losse gesprekken aan maar alleen trajecten?
  Een ontwikkelvraag past zich niet aan aan het beschikbare aantal uren. Mocht tijdens een traject blijken dat je wat extra’s nodig hebt, in de vorm van extra gesprekken of tussentijdse telefoongesprekken of anderszins, dan hebben we samen die ruimte.
 • Een traject van een half jaar, is dat niet erg lang?
  Mijn coachtrajecten zijn gericht op ontwikkeling, op het creëren van een transformatie. Een gemiddeld traject omvat ongeveer 10 sessies van 1,5 uur. Dat betekent dat je een significante transformatie door kunt maken in 15 uur, nog geen twee werkdagen!
 • De gesprekken vinden plaats in Amsterdam, maar ik werk elders.
  In overleg kunnen de gesprekken ook in andere steden plaatsvinden. Ik breng dan wel reistijd en reiskosten in rekening.
 • Doe je ook coachgesprekken bij ons op  kantoor?
  Nee. De coachgesprekken hebben vaak een intens karakter. De ervaring leert dat een kantoor een te weinig vertrouwelijke omgeving biedt om de diepgang te creëren waar ik naar streef.

Take Your Seat – Mediteren voor Managers

 • Mediteren, dat is toch heel zweverig?
  Er zijn verschillende vormen van mediteren. Bij sommige vormen kom je in een droomstaat, dat kun je zweverig noemen. Bij Mondo Zen is het mediteren juist een oefening om helemaal nu aanwezig te zijn. Het ultiem tegenovergestelde van zweverig dus :).
 • Ik kan helemaal niet in meditatiehouding zitten.
  Dat hoeft ook niet, je kunt de Mondo Zen ook op een stoel doen!
 • Ik heb geen tijd om elke ochtend een half uur te mediteren.
  Het heeft wel het meeste effect als je ’s morgens (en eventueel ook ’s avonds) tijd neemt om te mediteren. Maar omdat je met Mondo Zen juist heel wakker bent en niet in een droomstaat mediteert, kun je het eigenlijk altijd en overal doen. Bijvoorbeeld onder de douche, onderweg naar je werk of tijdens een vergadering. Dan wordt het ook wel meditatie-in-actie genoemd.