+31(0)6 21 277 130 info@adelante-advies.nl

Risico’s Inventariseren

In onze rationele samenleving zijn we gewend om vooral díe zorgen en risico’s te benoemen die we met feiten kunnen onderbouwen. Maar daarmee maken we maar gebruik van een heel klein deel van de informatie die we als mens tot onze beschikking hebben. Want intuïtief zijn we ons bewust van veel meer risico’s.

Tijdens een Onderbuik-op-Tafel-sessie mogen álle zorgen en potentiële risico’s op tafel komen. Ook die dingen die je eigenlijk niet eens echt kunt benoemen maar meer aanvoelt. De zaken waar je buikpijn van krijgt, waar je ’s nachts wakker van ligt.

Tijdens een Onderbuik-op-Tafel-sessie word je in een veilige sfeer uitgenodigd om alles op tafel te leggen wat je dwars zit. Of je het nu kunt onderbouwen of niet. De methode zorgt ervoor dat zowel het bewuste, rationele denken als het onderbewuste, intuïtieve denken aan bod komen. Het resultaat is dat er een veel completer beeld ontstaat van de risico’s waar rekening mee gehouden moet worden. En dat helder wordt welke zorgen niet nodig zijn omdat er al aan gedacht is.

Deze risico sessie heeft geholpen om op een gestructureerde manier de onderbuik gevoelens bespreekbaar te maken.  Het creëren van een vertrouwelijke omgeving heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Hierdoor konden wij open en eerlijk tegen elkaar zijn, zonder elkaar aan te vallen. Het leverde nieuwe en/of aangescherpte risico’s op die tijdig gemitigeerd konden worden. – Sander van Hoek, ProRail

De Onderbuik-op-Tafel-sessies zijn bruikbaar in al die projecten of situaties waarin je wilt dat mensen zich niet inhouden. Of het nou gaat om “harde” projecten in de bouw of “zachte” situaties zoals het implementeren van een nieuwe strategie.

Voorbeeld Call-To-Action

Dit is een voorbeeld van de Call-to-Action onder aan een pagina, deze cta kun je op elke pagina afzonderlijk instellen.

Neem contact op

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in om elke twee weken nieuwe artikelen te ontvangen over 'anders organiseren'
INSCHRIJVEN