+31(0)6 21 277 130 info@adelante-advies.nl

Teamsessies

Ieder team heeft zo af en toe even wat onderhoud nodig om goed samen te kunnen werken. Adelante Coaching & Advies begeleidt (management) teams die verder willen komen. Met een aanpak die onder andere gebruik maakt van Theory U en Deep Democracy komen de onderliggende patronen in je team aan de oppervlakte en wordt blijvende transformatie gecreëerd. Niet alleen praten over maar zelf ervaren wat je nodig hebt om verder te komen. Confronterend waar nodig en altijd met compassie.

Voorbeelden van teamtrajecten:

  • Een ICT management team ontdekte tijdens de tweedaagse dat meningsverschillen eigenlijk altijd met de mantel der liefde werden bedekt. Een aantal teamleden was huiverig voor conflict, met als gevolg dat meningsverschillen onder de oppervlakte bleven broeien.Tijdens de tweedaagse werd inzichtelijk wat het patroon was, maar ook wat de waarde is van het aangaan van meningsverschillen. Het team ging naar huis met inzicht en met handvatten hoe voortaan afwijkende meningen in een vroeg stadium boven tafel te krijgen. De lucht was geklaard en de frisheid was weer terug in het team.
  • Een grote organisatie kreeg een nieuwe bestuurder die zag dat de organisatie in de huidige vorm ten dode opgeschreven was. De andere directieleden waren hier nog niet van overtuigd. In een aantal sessies werd de sense of urgency door iedereen ervaren. Bovendien werd helder waardoor veranderplannen tot dan toe nooit tot verandering geleid hadden. De directie kon weer verder met nieuwe vaardigheden en inzichten. Er kwam ruimte om te experimenteren met nieuwe vormen van organiseren.
  • Een organisatie had een zwaar aanbestedingstraject gehad waarin ICT, Procurement en HR hadden samengewerkt. Voordat overgegaan werd tot de implementatiefase begeleidde ik de evaluatie van de aanbesteding. Dit leidde tot lessons learned voor alle partijen voor toekomstige aanbestedingen. Nog belangrijker was dat er meer begrip kwam voor elkaars perspectieven zodat er weer met een schone lei samengewerkt kon worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in om elke twee weken nieuwe artikelen te ontvangen over 'anders organiseren'
INSCHRIJVEN
close-link

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op Accepteer cookies te klikken.