+31(0)6 21 277 130 info@adelante-advies.nl

Over Heleen Kuiper

Ik werk met organisaties en hun leiders die zien dat het tijd is voor een volgende stap in de ontwikkeling van organisaties en de mensen die er werken.
Ik geloof dat er zoveel meer potentie in zowel organisaties als de mensen die er werken zit dan er nu uit komt.

Dagelijks zie ik het om me heen:

 • Organisaties die verstard zijn in de regels, waardoor er meer tijd wordt gestoken in het volgen van de regels dan in het doel waar het om gaat
 • Organisaties die zo bezig zijn met afgeleide doelen als winst en marktaandeel dat het doel waarvoor ze zijn opgericht uit het oog verloren wordt
 • Organisaties die liever sjoemelen dan innoveren (denk aan Volkswagen)
 • Organisaties die zich totaal verloren hebben in spreadsheetmanagement
 • Organisaties die klanten zien als iets waar ze last van hebben in plaats van als de reden van hun bestaan
 • Managers die zich drukker maken om hun status en hun bonus dan om wat het beste is voor hun bedrijf
 • Managers die keihard werken uit angst om niet goed genoeg te zijn of om steken te laten vallen
  Management teams waarin de persoonlijke belangen en de pikorde belangrijker lijken te zijn dan het gezamenlijk creëren
 • Medewerkers die hun werk nog wel komen doen maar daar al lang niet meer met hart en ziel bij betrokken zijn

Ik geloof dat niemand blij is met de resultaten die we op deze manier gezamenlijk creëren. En ik geloof ook dat het niet nodig is. Door als organisatie te kiezen voor bewuste ontwikkeling is er veel meer mogelijk. En dat is minder “ongrijpbaar” dan het wellicht lijkt.

Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in de profit en non profit wereld. Als projectmanager, lijnmanager en (extern) adviseur en coach. Als begeleider van organisatieveranderingstrajecten heb ik gezien wat wel en ook wat niet werkt. Mijn ervaring is dat met name integrale trajecten succesvol kunnen zijn, trajecten waarin alle aspecten van de organisatie meegenomen worden. Ik heb diverse trajecten om de samenwerking in de keten (leveranciers en opdrachtgevers) te verbeteren begeleid, waarbij ik met een integrale aanpak successen heb geboekt. Als coach heb ik veel mensen geholpen om de ruimte in hun leven te vinden, vrij(er) van de conditioneringen waar we allemaal mee te maken krijgen in ons leven.

Wat krijg je van me als je met me werkt?

 • Helderheid: ik leg de vinger op de zere plek en weet helder te benoemen wat er gebeurt en wat het effect daarvan is.
 • Hart: ik verbind me met jou, met jullie organisatie en sta naast je als het spannend is. Coachees geven me terug dat ze alles durven te zeggen, dat het niet gauw te gek is.
 • Ontregelend: ik geef graag een ander perspectief, mag de boel graag even op het verkeerde been zetten. Alleen functioneel, uiteraard :).

Ik geloof dat het voor een goede coach een must is zelf ook zijn of haar persoonlijke ontwikkeling ter hand te nemen. Hoe kun je een ander meenemen langs een pad dat je zelf niet kent! Mijn bewuste persoonlijke ontwikkeling is gestart in 1997 en is sindsdien niet meer gestopt. Ik zorg dat ik scherp blijf, doordat ik permanent intervisie en supervisie volg en elk jaar opleidingen volg om mij verder te ontwikkelen.

Ik ben door de St!r erkend coach en hanteer de St!R gedragscode coaches.

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem dan contact op.

Neem contact op

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in om elke twee weken nieuwe artikelen te ontvangen over 'anders organiseren'
INSCHRIJVEN
close-link

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op Accepteer cookies te klikken.