+31(0)6 21 277 130 info@adelante-advies.nl

Zelf aan de slag met Zelfsturing!

zelfsturing

Zelfsturing… Er wordt eindeloos veel over gepraat.

Maar hoe maak je nou een start in je eigen organisatie? Misschien denk je wel dat dat niet kan, als je niet zelf de baas bent in jouw organisatie. Of misschien ben je wel de baas, maar denk je dat je medewerkers er niet op zitten te wachten. “Wie ben ik om mijn medewerkers te vertellen dat ze zelfsturend moeten gaan werken?”

Ik kom in de praktijk beiden tegen. En ja, vanuit een bepaald perspectief is dit waar. Maar zoals zo vaak, vanuit een ander perspectief is het totale onzin. Als jij meer zelfsturing in je werk wilt hebben, dan kun je dat creëren.

In eerdere blogs heb ik al grote en kleine interventies gegeven die je kunt doen om je eigen werkcontext meer zelfsturend te maken.

Maar als je écht een start wilt maken en het is nog niet zover dat je hele organisatie om gaat… doe dan mee met de Leergang Integrale Zelfsturing die in november weer start!

In de Leergang ga je aan de slag met je eigen project. Gewoon, de dagelijkse praktijk van jouw organisatie. Je bepaalt zelf hoe groot of hoe klein je je project kiest. Maar we gaan niet alleen maar praten over, we gaan vooral aan de slag!

Wie wil vindt een mogelijkheid. Wie niet wil vindt een reden. 

Het begeleiden van zelfsturing is in zekere zin een contradictio in terminis. Zelfsturing gaat bij uitstek uit van de expertise van de mensen zelf. Waarin ze niet meer hoeven te steunen op de hulp van een baas, of een externe expert.

En tegelijkertijd is écht overgaan op zelfsturing zo’n fundamentele verschuiving in onze paradigma’s en vergt het zulke andere vaardigheden dat het helpt om daar support bij te zoeken. Het is zonde om het allemaal zelf uit te zoeken als er zoveel te leren is.

Gedrag dat in een traditionele organisatie heroïsch is, is in een zelfsturende organisatie pathetisch – Brian Robertson (HolacracyOne)

In de Leergang Integrale Zelfsturing…

  • Leer je hoe je zelf de transitie naar zelfsturing kunt begeleiden in jouw organisatie
  • Ga je aan de slag toegespitst op jouw uitdagingen, jouw project
  • Leer je van de ervaringen van andere organisaties
  • Maak je ook een ontwikkeling door in je eigen leiderschap

We maken gebruik van de nieuwste inzichten op het gebied van organisatie ontwikkeling: Theory U, holacracy, Spiral Dynamics, Integral Theory en Deep Democracy, to name just a few.

 

Inspirerende gastsprekers uit de praktijk nemen je mee in hun ervaringen. Arthur Cremers, gemeentesecretaris van Hollands Kroon, vertelt over hoe je van een plattelandsgemeente de meest coole, vooruitstrevende organisatie van Nederland kunt maken. En Alexander Berkhof, associate partner van Finext en organisatie adviseur bij Berckely Square, vertelt over zijn ervaringen met zelfsturing.

Anouk Brack, expert op het gebied van embodied leadership, leert je hoe je al je vermogens als leider in kunt zetten door lichaam en geest met elkaar te verbinden.

Ik ben er trots op dat we zo’n mooi programma hebben ontwikkeld voor mensen die in hun eigen organisatie het verschil willen maken!

Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Wil je meedoen of met mij overleggen wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.

 

Laat een reactie achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in om elke twee weken nieuwe artikelen te ontvangen over 'anders organiseren'
INSCHRIJVEN